onsdag, december 04, 2013

Norrbottens-Kuriren hörde av sig

Härom dagen ringde en journalist från Norrbottens-Kuriren . Han frågade om jag var aktuell för att bli kommunalråd i min uppväxtkommun Boden.

Norrbottens-Kuriren räknade upp några troliga kandidater till att bli nytt kommunalråd i Boden (klicka på bilden för större version).

Jag beskrevs på följande sätt:
"Claes Nordmark, 36, Sundbyberg. Har rötterna i Boden och anhöriga samt vänner kvar här. Tidigare bland annat varit Socialdemokraternas biträdande internationelle sekreterare på partistyrelsen, politisk sekreterare i riksdagen och kommunikationsombudsman för Socialdemokraterna i Stockholm län. Just nu är han fritidspolitiker. Sitter som ersättare kommunfullmäktige i Sundbyberg och är även ledamot i stadsbyggnads- och miljönämnden samt har uppdrag i internationella frågor i partiet."

Så här stod det om mitt svar:
"Claes Nordmark stänger inga dörrar:
– Generellt har jag känt att ju äldre jag blir, desto mer längtar jag hem till Boden och Norrbotten. Jag har ett sug dit. Skulle jag flytta hem engagerar jag mig i politiken. Både vanliga bodensare och partimedlemmar har sagt att det vore kul om jag kom upp och engagerade mig. Samtidigt är jag inte riktigt färdig med Stockholm och tänker inte flytta upp innan valet. På sikt är det inte omöjligt."

Det är otroligt hedrande att nämnas i detta sammanhang.

Inga kommentarer: