måndag, december 06, 2010

Insändare i Mitt i Sundbyberg: Både sänkt skatt och satsningar på välfärden

I en insändare i tidningen Mitt i Sundbyberg skriver jag om att vi både har lyckats sänka skatten och höja välfärden:

Sundbyberg sänker skatten och satsar på välfärden

Går det att sänka skatten samtidigt som man investerar i skolor, förskolor och boenden för äldre och fritidsanläggningar? Det kanske låter som en omöjlig ekvation. Men här i Sundbyberg är det verklighet. Enligt en artikel i tidningen Metro har vår kommun störst överskott per invånare i hela Stockholms län - och ändå har vi både sänkt skatten och satsat på välfärden. Finansminister Anders Borg (M) borde vara stolt över Sundbyberg.

Claes Nordmark (S)

I Sundbyberg klarar vi av att både sänka skatten och satsa på välfärden, läs mer om det på vårt kommunalråd Jonas Nygrens (S) blogg.


Andra bloggar om , , , , och annat intressant.

2 kommentarer:

Erik sa...

Det är jättebra men Alliansen ser ju inte det som en omöjlig ekvation alls. Det är S som likställer skattesänkning med urholkad välfärd. Alliansen är fullt på det klara med att lägre skatter kan ge högre tillväxt, sysselsättning, högre faktiska skatteinkomster och bättre välfärd.

Claes Nordmark sa...

Tack Erik, kul att du gillar hur vi sköter Sundbyberg!

Jag tror definitivt att Alliansen också vill ha ett bra ekonomiskt styre (i Sundbyberg är vi som sagt enligt Metro bäst i länet på ekonomi, i alla fall sett till överskott per invånare), sänkta skatter och satsningar på välfärden. Men att alla socialdemokrater skulle likställa skattesänkningar med urholkning av välfärden har du fått om bakfoten för även i t.ex. Sigtuna sänker S-styret skatterna samtidigt som man satsar på välfärden i kommunen.

Det är dock lite konstigt att M i Sundbyberg motarbetar i stort sett samtliga av våra förslag trots att det uppenbarligen går bra här i Sundbyberg. Som tur är finns det andra partier som är villiga ta ansvar för kommunens utvecklig som Mp, C och Kd som nu ska styra Sundbyberg tillsammans med oss i S den här mandatperioden.