onsdag, maj 05, 2010

Möte med den riktiga "Mr.Hotel Rwanda"

Förra veckan hade jag äran att delta på ett seminarium arrangerat av Prime PR och Rädda Barnen där Paul Rusesabagina var huvudperson. Han är den person som filmen "Hotel Rwanda" (trailer finns här) är baserad på och han räddade livet på ca 1 200 flyktingar under folkmordet på tutsier i Rwanda 1994.

Jag och Paul "Mr. Hotel Rwanda" Rusesabagina

Seminariet handlade just om det fruktansvärda folkmordet i Rwanda 1994 och vad som hänt efter dess samt hur barn påverkas av krig. Rusesabagina var en väldigt ödmjuk, klok och faktiskt rätt rolig man.

Som svar på min fråga om världen har lärt sig något av vad som hände i Rwanda svarade han att så tyvärr inte var fallet, i alla fall inte i hans ögon. Han menade att historien upprepar sig om och om igen trots att vi säger "aldrig mer". Dock ser han framsteg som görs och menade att visst har det ändå blivit lite bättre, men det finns mycket mer att göra.

Det var som sagt en stor ära att få träffa honom, en man som riskerade sitt eget och sin familjs liv för att rädda 1 200 personer. Läs mer på hans sida "Hotel Rwanda Rusesabagina Foundation".

Andra bloggar om , , , , , och annat intressant

Inga kommentarer: