onsdag, mars 17, 2010

Smart att satsa på motion för Sundbybergsborna

I dagens nummer av lokaltidningen "Mitt i Sundbyberg" skriver jag i en insändare om vikten av motion och hur vi i den rödgröna majoriteten i kommunen arbetar för mer motion för alla oss som bor här. För övrigt börjar snart äntligen korpfotbollssäsongen, forza FC Catenaccio - i år siktar vi ännu högre i serien division 1 morgon! ;-)

"Smart att satsa på motion för Sundbybergsborna"
Forskare vid Göteborgs Universitet har bevisat att motion gör oss smartare. Ju bättre kondition man får, desto mer ökar blodföldet till hjärnans främre delar där det logiska tänkandet främst sitter.

Vad bra att vi bor i en kommun som satsar brett på idrott och rörelse! Motionsspåren i Ursvik ska nämligen rustas upp och det planeras för en ny friidrottsarena på Örvallen. I Sundbyberg har vi sedan flera år Sveriges första motionslopp varje år i "Två sjöar runt". Dessutom planeras för att få hit "I form-loppet" som har haft 3 500 deltagare i Malmö.

Vi som bor i Sundbyberg är redan rätt smarta, men nu kan vi bli ännu smartare genom ännu bättre möjligheter att motionera.

Claes Nordmark (S)

Andra bloggar om: , , , och annat intressant

Inga kommentarer: