tisdag, januari 13, 2009

Jag är nominerad till priset "Årets Kurdvän i Sverige"

Alldeles nyss fick jag ett mail som gjorde mig jätteglad och jättestolt: Jag är en av de tre nominerade till priset "Årets Kurdvän i Sverige"! På Kurdgalan den 22 januari på Södra Teatern i Stockholm avgörs vem som får priset. Som rolig bonus är dessutom socialdemokraten Conny Fredriksson nominerad till priset "Årets Kurdvän i Sverige Hedersutmärkelse".
.
Klipp ur KRG:s Sverigerepresentations (KRG = Kurdistan Regional Government) utskick :
.
"Priset Årets Kurdvän i Sverige, tilldelas någon som under det gångna året engagerat sig för kurdernas situation. Förra året mottog trubadursångaren Lars Demian priset. I denna kategori har juryn nominerat vänsterpartiledaren Lars Ohly, en av grundarna av socialdemokraternas kurdiska nätverk Claes Nordmark, den svenska biståndsorganisationen Qandil och Ove Rådberg som bland annat är ideellt verksam."
.

Bilden ovan är från maj 2008 i "Olof Palme Gardens" i Suleymaniya i irakiska Kurdistan (japp, det är Olof Palme man ser bakom mig). En rolig slump är att jag kvällen innan Kurdgalan håller ett seminarium i Sundbyberg om just kurdfrågan dit ni självklart alla är välkomna!

.

Andra bloggar om , , ,

8 kommentarer:

APSE sa...

Man skulle kunna önska sig
en mer kritisk hållning
till dom olika grupper som kämpar för kurderna.

Mycket överslätande...

Det är samma sak som S tidigare missat när det
gäller tex ANC och PLO.

Claes Nordmark sa...

Vi kan vara väldigt hårda i vår kritik till våra vänner, men ibland gör vi bedömningen att det är bättre och mer konstruktivt att föra fram kritiken direkt till varandra istället för via media.

Sedan är vi även väldigt raka med vår konstruktiva kritik när vi utbildar våra systerpartier över hela världen, t.ex. en sådant utbildningsprojekt som vi nu har startat tillsammans med PUK som jag har skrivit om tidigare:

http://claesnordmark.blogspot.com/2008/10/vi-socialdemokrater-startar-ett-nytt.html

Eva Hillén Ahlström sa...

Många och hjärtliga grattis!

Eva

Claes Nordmark sa...

Tack Eva!

Morgan Johansson sa...

Grattis Claes! Verkligen roligt att se!
Morgan Johansson

Claes Nordmark sa...

Tack så mycket Morgan!

Aynur sa...

Tack Claes för att du för vår talan!

Ayshashe

Shoresh Rahem sa...

Grattis vännen. Håller tummarna för dig. :)
Hälsningar från London.