torsdag, december 04, 2008

PUK från Suleymani på besök

I torsdags förra veckan tog jag emot en delegation från Suleymani i irakiska Kurdistan bestående av partiföreträdare från socialdemokraternas systerparti PUK. Vi satt ner i partistyrelsens lokaler och pratade främst om hur vi socialdemokrater i Sverige är organiserade.

En väldigt intressant sak när man har en genomgång om sitt eget parti för någon annan är vilka frågor man får. Den här gången kretsade frågorna främst kring hur vi väljer våra företrädare samt annat som har med en partikongress att göra. Orsaken: PUK planerar att hålla en partikongress i vår. Jag hoppas verkligen att den blir av. Dels för att det är väldigt viktigt för ett partis interndemokrati, förtroende och vitalitet att partikongresser hålls med jämna mellanrum så att medlemmarna får stor möjlighet att påverka. Och dels för att jag såklart hoppas bli inbjuden till kongressen som gäst ;-)


Som tack för genomgången fick jag en present från Barzan Ahmed Kurda, ordförande för PUK i Suleymanidistriktet. Han till höger heter Hiwa Kardoi och är aktiv i (s) i Göteborg. Hiwa var faktiskt med i Suleymani på den utbildning som jag var med och arrangerade för PUK i våras.

På bilden syns bland andra (inte i exakt den ordning namnen här följer) Shoresh Rahem, internationellt ansvarig för Xwendkaran och Azadi Lawan (PUK:s ungdomar och studenter), Bakhan Burhan, vice ordförande Xwendkaran, Claes Nordmark, ordförande socialdemokraternas kurdnätverk, Barzan Ahmed Kurda, ordförande för PUK i Suleymanidistriktet, Hiwa Kardoi, (s) i Göteborg, Sardar Rahid, ordförande för LO:s motsvarighet i irakiska Kurdistan, Anwar Salih, PUK:s Utbildninginstitutet, och Azad Betueni, ordförande för PUK i Göteborg.

4 kommentarer:

Fredrik Jansson sa...

Man kan ju förstås fråga sig om vi är ett så spännande föredöme när det gäller att välja företrädare? Det är ju inte så att val av partiföreträdare föregås av spänstiga debatter om vad kandidaten/erna vill med politiken.

Claes Nordmark sa...

Du menar alltså att den interndemokratiska processen brister i vårt parti? Det har jag svårt att se.

Fredrik Jansson sa...

Brister är själva definitionen på (vår) interndemokrati.

Claes Nordmark sa...

Den definitionen får stå som din egen snarare än "vår".