onsdag, oktober 22, 2008

Ett lyckat möte

Igårkväll arrangerade vi i den socialdemokratiska förening som jag är ordförande för, Lilla Alby s-förening i Sundbyberg, ett öppet möte om uppfräsching av hamnområdet i vår stadsdel. "Öppet möte" innebär att man bjuder in samtliga invånare i stadsdelen, oavsett om de är medlemmar i socialdemokraterna eller ej.

I hamnområdet, som heter Bällstaviken, ska vi bygga ett nytt bostadsområde och fräscha upp hela strandpromenaden så den blir mer inbjudande till promenader, picknickar m.m. och så ska det bli några caféer och serveringar, några av dem på pontoner ute i vattnet. Sen ska vi även fräscha upp den park, Tuvanparken, som ligger i anslutning till detta område. Vi i Lilla Alby s-förening har haft många idéer kring detta, vilket Janne Jogell har snappat upp. Janne är ett av våra två s-kommunalråd i Sundbyberg och han är ordförande i den nämd där jag sitter i, stadsbyggnads- och miljönämnden.


På bilden ovan syns Janne i mitten flankerad av två byggherrar när de tar det första spadtaget på den nya strandpromenaden. Till möten som det igår är min erfarenhet att folk vanligtvis kommer för att säga att de vill att allt ska vara som det alltid har varit. Efter Jannes presentation och den diskussion som sedan följde var det tvärtom - mötesdeltagarna ville att bygget skulle komma igång på en gång!

Det är väldigt kul med öppna möten och konstruktiva diskussioner. De trettiofem personerna som kom var efteråt mycket nöjda och det är sådana här tillfällen som gör att det är så roligt att hålla på med politik.

För övrigt tycker jag att ni bör läsa den här debattartikeln av Eric Sundström som sågar Lotta Grönings nya bok "Mona Sahlin - Sanning eller konka" jäms med fotknölarna. Gröning är en populist som bedriver politisk smutskastning under en värdig nivå.

För övrigt nr.2 anser jag att om de borgerliga partierna menar allvar med sin allians så borde de skapa ett gemensamt alliansparti.

2 kommentarer:

Ermeni sa...

Hehe kul bild!

Claes Nordmark sa...

Japp, kul och viktig!

Det är inte var dag som det sker en invigning av byggandet av en ny och fräsch strandpromenad i ens stadsdel!