tisdag, januari 22, 2008

Finskt sosse-besök

Tog idag emot ett besök från de finska socialdemokraterna. Besöket bestod av min kompis Esa Suominen som leder en arbetsgrupp som ska förbereda partiet inför det kommande kommunvalet i Finland (i Finland är kommun- och riksdagsval på skilda datum), finska studentförbundets ordförande samt informationsansvarig för det finska s-kvinnoförbundet.

De finska sossarna följde det svenska riksdagsvalet 2006 för att lära sig av oss svenska sossar inför sitt eget riksdagsval 2007. Trots att vi i Sverige gjorde en dålig kampanj gjorde de finska sossarna som oss och gissa vad som hände? De backade till 21 % av rösterna och blev för första gången sedan 1962 bara tredje största parti... Vi svenska sossar får se till att skärpa oss nästa val så att inte de finska sossarna får stryk igen ;-)

Svensk och finsk politik påminner för övrigt om varandra. Till exempel håller den finska borgerliga regeringen på att, precis som den svenska, börja sälja ut stora statliga företag. Och precis som i Sverige sköts det i Finland riktigt klantigt...kanske har de finska borgarna "inspirerats" av Mats Odell (kd) som mildt sagt inte riktigt har lyckats speciellt bra. Eller som Esa sa på vårt möte: "The conservatives are handing the selling out of the companies so bad that our party has ordered 'fire at will'!"

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: