tisdag, oktober 02, 2007

Delegation från PUK besökte socialdemokraterna

I veckan har en delegation bestående av Mela Baxtyar, ledamot av verkställande utskottet i PUK (socialdemokratiskt parti i Irak) samt ordförande för PUK:s demokratiska byrå, Shamal Abed al-Wafa, chef PUK:s internationella avdelning och Sarko Mahmoud, biträdande chef PUK:s internationella avdelning besökt socialdemokraterna och träffat partisekreterare Marita Ulvskog och internationellt ansvariga Ann Linde.

De träffade även Shoresh Rahem, ledamot för PUK:s demokratiska byrå i Europa/internationellt ansvarig för Xwendkaran (PUK:s studentförbund) och Conny Fredriksson, ansvarig för Socialistinternationalens arbetsgrupp kring den kurdiska frågan samt tillsammans med undertecknad även är ansvarig för socialdemokraternas kurdnätverk. Samtalsämnen var bland annat situationen i Irak och irakiska Kurdistan, PUK:s relation till socialdemokratin, den kurdiska arbetsgruppens roll i Socialistinternationalen, situationen i Turkiet m.m.

Angående situationen i Irak berättade Mela Baxtyar att den har förbättrats de senaste månaderna, särskilt i irakiska Kurdistan. PUK och socialdemokraterna planerar nu för ett ökat samarbete, till exempel när det gäller erfarenhetsutbyte.

Syftet med resan är att stärka banden med socialdemokratin och andra vänsterorganisationer i Europa. Innan delegationen kom till Sverige har de bland annat besökt Frankrike, Italen, Österrike och Tyskland. Helt rätt initiativ av PUK - de internationella banden med socialdemokratin måste stärkas så att man blir en naturlig medlem i den socialdemokratiska familjen.

Och det är så fruktansvärt typiskt att jag inte kunde vara med på mötet på grund andra viktiga möten på jobbet...

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Osman sa...

Mycket bra!!

Anonym sa...

Jag skulle gärna veta vad Mela Bextyar menade med "situationen har blivit bättre de sista månaderna i Kurdistan!!??" Menar han att han,andra partiledare och andra rövslikare medlemar i hans parti har blivit rikare och rikare på vanliga medborgarnas bekostnad? Eller han menar det kurdiska parlamentet som inte vågar representera folk utan bara partiernas intressen eftersom halva ledamöterna är från PUK och den andra halvan från PDK? Eller PUKs och PDKs hårda ord och handlingar mot den lilla opartiska pressen som finns i Kurdistan? Eller folkets svåra vardagliga liv som saknar allt ifrån ström, rent vatten,mat på bordet,olja..etc.Man måste vara en av dem för att kunna klara sig? Eller han kanske menar kvinnornas situation har blivit bättre.Det kanske färre unga flickor som hedersmördas eller begår självmord!!? Eller? Eller? Många många eller till? Jag är själv kurd och brinner för den kurdiska frågan men tyvärr är verkligheten i Kurdistan är inte som Mela Bextyar eller andra makt representanter beskriver det.Att PUK eller vilket parti eller organisation som helst i Kurdistan blir medlem i den socialdemokratiska familjen är någonting bra för kurderna.VI HAR TYVÄRR FÅ KOMPISAR MEN MÅNGA FIENDER.Att PUK är medlem i den internatinella socialdemokratin säger mig ingenting fören de visar det i verkligheten i Kurdistan genom att vidta de här åtgärderna:
1. Vara bland folk och lyssna på dem istället för att köra med dem.
2. Lag och domstolar ska kunna ha makt över alla utan diskriminering.
3.Verklig yttrande frihet och tryck frihet.
4.Jobba seriöst för jämlikhet och jämställdhet och många andra kärn frogor som jag inte har tillräcklig med tid att skriva just nu. Andra socialdemokrater i västvärlden bör sätta press på de så kallade socialdemokrater i tredje världen. De ska vara socialister och demokrater på riktigt och inte bara med ord.