torsdag, juli 19, 2007

Snart framme i Diyarbakir

Sitter på Atatürk International i Istanbul tillsammans med mina fyra vänner från s-studenter. Planet till Diyarbakir går klockan 20.15 så vi har lite dötid här. Det är varmt i Istanbul. Och tung trafik idag tydligen. Vi frågade hur länge det skulle ta att komma in till stan och fick svaret att det är mycket trafik idag och att vi alltid kunde prova att gå in till stan...

Här på flygplatsen kan invånare rösta som är på väg ur landet, vilket är smart. Hade vi svenskar den möjligheten på Arlanda vid valet ifjol? Läser på SvD på nätet att enligt deras Turkiet-bevakare Bitte Hammargren är en "förvånansvärt låg valtemperatur" i staden. Har hört att den politiska temperaturen är högre i Diyarbakir med omnejd.

Det verkar även som att premiärminister Erdogan (AKP) nu är säker på att vinna valet, eftersom han vågar sticka ut hakan och säga att han lämnar politiken om han inte får mandat att bilda en enpartiregering. Folk vill rösta på en vinnare, vilket han är medveten om. Därför är det taktiskt smart av honom att göra detta utspel. Nu ska jag dricka lite chai - med mycket socker.

Inga kommentarer: